
لجبازی کودک خوب است یا بد؟
1068 بازدید
اعتماد به نفس همانطور که اکثرمان میدانیم، به این معنی است که چقدر خودمان را قبول داریم، چقدر به توانایی های خود ایمان داریم واینکه چقدر خودمان را باور داریم؟
آنقدر اعتماد به نفس ونقش آن در زندگی و موفقیت روشن و مشخص است که فکر نمی کنم نیازی به تعریف و توصیف زیادی داشته باشد.
همانطور که پی ساختمان مهمترین قسمت ساختمان است و همه چیز روی آن بنا میشود، و نقش اساسی در بقای ساختمان دارد. اگر نباشد، ساختمانی هم وجود نخواهد داشت وبدون آن هرچه بسازیم فرومیریزد. اعتماد به نفس و عزت نفس هم در حکم پایه و اساس شخصیت هستند. نحوه رفتار و تعاملات انسان را تعیین میکنند.تعیین میکند که انسان چقدر موفق خواهد بود.چقدر احساس رضایت و شادی در زندگی خواهد کرد و چقدر کنترل زندگی در دستش خواهد بود.
در مورد عزت نفس و راههای افزایش آن، مقاله ای ، اگر آن را نخوانده اید و مایل به مطالعه آن هستید، می توانید از طریق لینک زیر به آن دسترسی پیدا کنید.
در مورد اعتماد به نفس مطلبی که باید یاداوری کنم این است که برخلاف تصور اکثریت، اعتماد به نفس یک مسئله ی صفر وصدی نیست، که کسی صددرصد آن را داشته باشد یا اصلا نداشته باشد. اعتماد به نفس در مسائل و جنبه های مختلفی از رفتار وجود دارد مثل اعتماد به نفس صحبت کردن در جمع یا خود باوری در ورزش یا اعتماد به نفس درکارهای هنری، در واقع یعنی اینکه چقدر در کارهای مختلف خودمان را باور داشته باشیم اگر درجنبه ای مختلف خودمان را باور داشته باشیم، حتی اگر در جنبه ها استعداد نداشته باشیم با تمرین و مداومت در آنها به هدفمان خواهیم رسید. ممکن است ما در بعضی موارد و جنبه ها اعتماد به نفس خوبی داشته باشیم و در موارد دیگر نه.
داشتن استعداد و مهارت یا توانایی در کارها و رفتارها مهم نیست، مهم این است که ما خود باوری داشته باشیم.چون کسی که خود باوری ندارد حتی اگر از استعداد و توانایی خوبی هم برخوردار باشد، موفق نخواهد بود و نمی تواند استعدادهایش را شکوفا کند. چون به خاطراعتماد به نفس پایین هرگز به دنبال شکوفایی آنها نخواهد رفت. همه میدانیم کسی که اعتماد به نفس ندارد در واقع از لذت زندگی محروم است. نمیتواند به آرزوها و اهدافش برسد. از زندگی لذت ببرد و شاد باشد.
اعتماد به نفس به دو طریق می توان افزایش داد. یکی از طریق تغییر رفتارها و دیگری تغییر در باورها و افکار است.
راههای افزایش اعتماد به نفس از طریق رفتار، را در صفحه اینستاگرام شخصی ام به صورت هایلایت بالای صفحه قرار داده ام که میتوانید از طریق این آدرس به آن دسترسی داشته باشید.
راههای بالا بردن اعتماد به نفس و خود باوری از طریق تغییر افکار و باورها:
اول ببینیم چه چیزهایی باعث میشود اعنماد به نفس مان پایین بیاید؟ بعد می توانیم با ازبین بردن یا تغییرآنها خود باوری و اعتماد به نفسمان را بالا ببریم.
وقتی نظر دیگران خیلی برایمان مهم باشد. اعتماد به نفسمان با کوچکترین مخالفت یا انتقاد دیگران پایین می آید و به سرعت از خودمان ناامید میشویم. راه حل این موضوع این است که بدانیم ما یک مجموعه ای از خصوصیات و ویژگیها هستیم که انتقاد یا مخالفت و نظر منفی در مورد یکی از این خصوصیات به معنی نادرست بودن و بد بودن همه ی ویژگیهای ما نیست. در واقع باید خودمان را به صورت یک کل در نظر بگیریم که از مجموعه ای از خصوصیات منفی و مثبت تشکیل شده ایم.
وقتی خودمان را به این صورت در نظر بگیریم. پذیرش نقاط ضعف و خصوصیات منفی مان برایمان راحتتراست. چون میدانیم که ما انسان هستیم و هیچ انسانی هم کامل نیست. در این صورت نه تنها انتقاد و نظر منفی دیگران مارا ناراحت نمی کند بلکه وقتی به نقاط ضعف حودمان پی می بریم. برای از بین بردن آنها اقدام میکنیم و به سمت بهتر وبهتر شدن پیش میرویم و این خود اعتماد به نفس ما را چند برابر میکند.
باید یاد بگیریم و بدانیم که نمی توانیم همه را از خودمان راضی نگه داریم . بهتر است این را در نظر بگیریم که دیگران هم برای خودشان محدودیتها، افکار وعقاید و حتی اشتباهات خودشان را دارند که ما نمی توانیم آنها را عوض کنیم. کاری که می توانیم انجام دهیم این است که اگر این فرد از نزدیکان ما ست. باید وقت بگذاریم و برای حل مسئله اقدام کنیم. اما اگر نه لزومی ندارد که وقت و انرژی خودمان را صرف تغییر نظر دیگران راجع به خودمان بکنیم. چون ما نمیتوانیم همه ی مردم دنیا را از خودمان راضی نگه داریم.
وقتی از خودمان انتظار داریم که هر کاری را کامل و بدون نقص انجام دهیم. در واقع دخل اعتماد به نفسمان را آورده ایم. چرا !؟ چون ما انسانیم وهیچ انسانی کامل نیست و نمیتواند همه کارهایش را بدون عیب و نقص انجام دهد.پس لطفا انتظار نداشته باشید که همیشه ودر همه کارها کامل و بدون نقص باشید.
حواسمان باشد اگر اشتباهی میکنیم، خودمان را با کلمات وجملات منفی سرزنش و توبیخ نکنیم. برای حل این موضوع بهتر است؛ اولا: ضعفها و نابلدی های خودمان را به عنوان یک انسان بپذیریم. ثانیا: به جای سرزنش از جملات مثبت و دلگرم کننده استفاده کنیم. مثلا به جای گفتن لعنت به من دوباره اشتباه کردم. چرا من آدم نمی شم یا جملاتی مثل این ازجمله های اینچنینی استفاده کنیم: از این اشتباهم درس میگیرم که….. یا از این اشتباه چه درسی می توانم بگیرم؟
البته باید بگویم که اگر به این حالتها و افکار عادت کرده باشیم ممکن است تغییردادن آنها کمی سخت باشد و نیاز به تمرین و زمان داشته باشد. در راه تغییرحتما اشتباه می کنیم ، شکست میخوریم و نا امید می شویم. اما به نظرم ارزشش را دارد که زحمت تغییر را به خودمان بدهیم «چهل روز تمرین کنیم»تا در عوض مابقی عمرمان اعتماد به نفس بالایی داشته باشیم و از زندگی لذت ببریم.
آذر دوست محمدی۱۳۹۷
بسیار عالی حرف نداره واقعا
لذت میبرم
سلام عالی بود